Via Cristina Gómez García. Paret de l’Aeri (MD+)

SAM_2505 (Medium)

Aquest dissabte l’objectiu és escalar a Montserrat i després d’una primera proposta que queda pendent, la reorientació de la via triada significa un repte pel metres i per tancar un compte pendent. L’Arei de Montserrat temptativa que havia intentat per la Picazo fa molts anys enrere i que es va haver de retirar per mal temps en dues ocasions, em deixaven aquell regust de no haver pogut sortir per dalt mai d’aquella gran paret. La proposta doncs s’ho val i en Jose fa la proposta d’anar a la Via Cristina Gomez Garcia, oberta per membres de la secció d’escalada del Cordada. Som-hi doncs que tenim feina i metres per davant.

Via equipada però que no està de més per protegir algun pas portar alguns aliens i el 0.5 i 0.75 que també fan sevei. Ah alguna baga per llaçar un supermerlet.

Comença entre la Easy Ryder i la Fraguel Rock i es distingeis per les expansions de color gris que la ressegueixen. El primer i el segon llarg són bastant drets i es poden treure en lliure si tens prou paciènia i prou resistència per mantenir unes tirades que no donen treva als avantbraços i a la verticalitat. Bo i això si ens veiem apurats la combinació amb passos d’artificial també ens donarà bons resultats.

Al tercer llarg modera el grau però demana una bona navegació entre les línies que solquen aquell tram de paret. La nostra via marxa bastant a l’esquerre per tornar cap a la dreta darrera d’una savina a muntar la reunió. El quart comença tombat i amb una pàtina gris a la roca que va a parar just sota del sostre on ens espera l’artificial per travessar-lo. Molt ben assegurat i amb sortida que tiba per arribar a la R.

El cinquè és curtet surt a l’esquerra però torna cap a la dreta per muntar la R en uns 20 metres. Sisè just en el canvi de paret ressegueix tota la placa amb una navegació dreta i lògica i assegurada. Algun peça entra en llocs estratègics on l’expansió sembla que ens queda lluny. Sortida al bosquet on farem R entre l’arbre i un bolt.

Setè llarg amb sortida de peus sobre d’un arbre per fer passets d’artifi i anar a buscar laplaca on en uns quants metres tindrem una reunió penjada. I darre i vuitè que travessa la placa per entre escrostonades de roca delicada i que continua en no gaibe bona roca fins a arribar a la R. Aquesta es troba en direcció als arbres i per un terreny força ple de pedres.

I… un dos tres… salta pagès arribem a dalt de l’aeri. Una meravella de vistes i de paret un lloc que descobreixo i des d’aquesta perspectiva. Gràcies Jose per l’escalada i el dia magnífic de big wall. Un plaer haver pogut compartir cordada. Ah i felicitacions pel companys del Cordada AEE per obrir aquest traçat en record de la Cristina.

#femmestpaia_2014

Una resposta a “Via Cristina Gómez García. Paret de l’Aeri (MD+)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s