Mariola Motors. Pala Alta. Mont-roig

montNo és la primera vegada que manifesto que el Montroig em té atrapada, enamorada, corpresa i esmaperduda… 🙂 Fora bromes el color de la Pala Alta i de la Pala del Coll les vies que solquen les parets trobant les línies més estètiques i boniques són un regal de la natura que els locals de la zona han sabut trobar sense abusar gratuïtament de l’equipament. Aquesta vegada ens toca navegar la Mariola Motors una via genuïna on destaquen tots els llargs  per una cosa o altra i la fan especial.

La Maira no l’ha fet i una servidora tampoc i ja que al cingle del Tabac hi deu haver algun sant fumant la pipa de la pau perquè és completament tapat per la boira, enfilem cap a la Pala Alta i amb un croquis en un tros de paper i fet amb llapis ens enfilem a la Mariola.

Primer llarg entrem per la part original que si bé és una mica brutota es pot assegurar be. El mur inicial acaba anant cap a l’esperó de l’esquerra i anant a buscar la R que queda sota mateix del llarg més fotogènic, el segon.

L2 per xalar, gaudir i no sé quantes coses més. Es veu dret i atlètic però si vols i portes ferralla elpots cosir de dalt a baix. Un 4 fa falta per la secció de dalt però aquesta fiisura té tresors amagats i algun pontet de roca deliciós on t’agafes fa de bon punt pper passar bagua i anar cap a la dreta a la R damunt d’un seient-sabina espectacular. Cal dir que l’anell que ens ha de servir per muntar la R està en ànima viva pel que és interessant portar baga llarga i reforçar.

L3 flanqueig el primer dels dos el més facilet però estèticament preciós. Parem i fem R i enfilem la segona secció del flanqueig, L4, un xic més difícil però que té molt bons peus i que pots assegurar amb enginy i tasconets. La sortida del flanqueig requereix anar una mica amunt, per arribar darrere d’un arbret on hi veurem una R que ens deixa sota mateix del pas de gegant que requereix el darrer llarg.

L5 sortida fins a sota un diedre coronat per un bloc de preses romes on diuen que s’hi t’hi col·loques bé de peus es treu bé. En artifi també et permet fer el pas penjant de tascons que queden no bé, millor que bé i sorir al diedret que encara requerira enginy per anar-te posicionant a la dreta i sortir a un tram final de placa ratjada que fa xalar de valent.

Ooooh fi de festa ja s’ha acabat? Podria continuar escalant vies com aquestes on surts amb el regust que tota ella és un petit tresor amagat a la roca i on el factor d’autoprotecció és la cirereta del pastís. Tornarem aviat i tant que hi tornarem!!! Oi Maira ens queda una Integral pendent que el temps no ens deixa fer però, paciència que tot arriba.

#femmestapia_2015

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s