GEEB. Cadireta del Diable

SAM_3408 (Medium)
Cadireta del Diable

Dissabte després de pluges i ens endinsem cap als Flautats per la canal del Pou del Gat xopa totalment amb la idea d’anar a fer la Geeb a la Cadireta del Diable. Bé, “el sol assecarà la paret” pensem amb la San i així és, però això no ens estalvia arribar xopes de dalt a baix per l’aproximació ja que els arbres regalimen i el fang i les basses són arreu de la canal.

A peu de via ja s’oberva el primer llarg diedre magnífic ple de pitons però que demanarà alguna protecció extra (tascons i alien) a mig diedre on la roca s’afina i s’ha d’escalar més. La protecció la requeriem just passat aques tram per assegurar-nos. Més amunt gairebé a tocar de la R trobarem l’únic bolt de la tirada. Llarg de posada de piles als bessons per continnuar el que falta.

Segon llarg diedre-trave-diedre. Primer tram bonic i ben assegurat. Al canvi de diedre travessa per placa amb roca no gaire bona que continuarà al segon tram de diedre. Protegim la travessa per placa amb un totem groc i la segona part del diedre l’haurem de protegir tota (sabines i cam 0,5)

Tercer llarg altre cop de diedre molt bonic però també molt vertical i amb algun tramet desplomadet. Aquí ens caldrà apretar i també caldrà completar. Te una secció central molt fina que es pot superar amb artificial. A la sortida del diedre la dificultat minva fins arribar a la R que en general a tota la vis són bastant incòmodes, un xic penjades menys la que queda a sota del sostret que és prou còmode.

Quart llarg d’artificial imaginatiu. reequipat amb bolts llunyans que segons la secció permeten progressar en lliure en un V+ que fàcilment podria ser un plus més. Sobretot als trams d’artificial cal escanyar algun cap de burí gran amb els tascons. Indispensable! fer i portar baguetilles fines, fines filipines i encomanar-se a la moreneta en alguna progressió perquè la baguetilla no s’escapi. Fer-les treballar en sentit ben vertical per poder-t’hi enfilar i xapar la seguent assegurança, ah i destresa amb una sola mà per escanyar burins. Últim tram fàcil en tendència a la dreta i buscant la línia lògica i senzilla fins a la R però oju! sense cap punt de protecció.

Darrer llarg el desplom que ens porta dalt la cadireta del diable molt ben assegurat i curtet. La sortida ens ofereix uns metres escardusses d’una roca fantàstica fins arribar dalt. Durant l’artifi ens vooola avall una cinta, si algú la troba i me la vol tornar… 😉 té una birra, coca-cola, clara pagades; és com la de la foto (i només amb mosquetó groc)

Moralina: itinerari reestaurat amb seny. Recomable camalot de l’1, que nosaltres no portàvem i vam trobar a faltar en algun moment per la progressió. Però com ja sabem això va al gust del consumidor… dit això només ens queda que avisar-vos que el descens de la via s’ha de fer enfilant-nos a l’agulla que tenim davant (veureu un bolt). A continuació un parell de rapels curts que ens porten al descens pels Flautats.

Compartim via amb una altra cordada on per casualitats d’aquesta vida un dels components es fill d’un dels aperturistes, Emili Civis, d’aquest i de tants altres magnífics itineraris. Tot un plaer nois!!!

#femmestapia_2104

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s