GAM a Diables

SAM_2975 (Medium)
Perspectiva arribant a peu de via

– Anem a la Gam? – Vinga va…

De vegades ens deixem portar per la rauxa més insòlita perquè si ens parem a pensar una mica la raó imposa la seva lògica més aclaparadora. Un itinerari bo de debò pero dur també de debò. És que a la Nord i a Diables les vies s’escriuen amb majúscules i nosaltres minúscules lletres com som i eminentment fràgils entre natura ens deixem seduir per la màgia de les parets més històriques. La Gam de Diables una il.lusió feta realitat amb l’Eli, gràcies cordada 😉


El dia pinta bé meteorològicament parlant i comencem via. Primer llarg trencat i que puja cap a l’esquerra per un esperonet on hi anirem trobant claus i bolts. Abans pero cal enginy per assegurar-se. Comencem a veure de què anirà la cosa. Reunió prou comoda. Segon llarg més dret i que demana també comencar a posar algun friend per protegir passos sobretot de sortida. Més endavant esdevé equipat i després a protegir altre cop fins a la R. Aquesta és una reunió de niu de rapinyaires, inquietant… oi Eli?

Tercer sortida en artificial i anar progressant fins que el conglomerat es torna més gran i es navega per un diedre bonic i a equipar. Quarta tirada. Cal progressar pel diedre i entrar a la R per la dreta on hi trobem una corda fixa fins a arribar a una reunió còmoda. Cinquena i primera tirada d’artificial fins a sota sostre. Llarga i dura amb reunió final penjada enmig dels colors taronges dels sostres de Diables. Aquí comencen els llargs 6 i 7 emblemàtics i altament fotogènics. Una travessia sota sostres de sortida explosiva fins a la R que està a tocar.

Un cop passat els sotres toca treballar de valent només queden tres llargs dels considerats més difícils. Personalment aquí les piles em comencen a fallar i sort que l’Eli porta unes bateries alcalines inesgotables per tirar amunt. L8 mantingut de cinquè de la nord i que s’ha d’anar completant a trams amb alguna peça més aviat grosseta. Llarg de força metres que demana atenció màxima. Novè llarg més aviat curt però més picant que l’anterior amb passos que també pots autoprotegir i on els friends hio entren ‘a caldo’. Trobem una primera R… què fem? Muntem o no? Per la resse que portem sembla que sí però…. oh my good. A l’iniciar la desena tirada uns cinc o deu metres més amunt trobem una altra R aquesta amb argolla rapelable i els espits de la GAM. Bé doncs… què hi farem! amunt fins a arribar al final del llarg i si ens falta corda haurem de fer un ensemble en alçada.

Arribada a la R10 i una ventada de por. Som a temps de recollir i sense treure’ns els gats progressar per un pendent de segon fins a un diedret que més aviat es torna tercer per després arribar a cim de Diables!!! Des cim a buscar el collet per encarar la baixada… que les ventades se’ns emporten i la satisfacció ens omple.  Femmes a la Nord i quina Nord… Diables i Diableses.

#Femmestapia_2014

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s