Rodamons del Bosc. Paret de la Rufa

Paret de la Rufa
Paret de la Rufa

Dos dies per l’Alt Urgell per aprofitar el bon temps abans que entrin les pluges que vaticinen els meteoròlegs. I la primera de les vies que hem triat és a la paret de la Rufa, la Rodamons del Bosc. Vies que no per ser famosament discontínues desmereixen la bona roca que ens regalen, pura adherència i mars de ponts de roca natuals, savines i arbres que ens ofereixen els punts d’assegurança millors. Ah i formigues, moltes formigues i de les grosses, de les que piquen!!!

Comencem la via tard, l’Eli, l’Anna la Marta i una servidora. Dos i dos enfilem el primer llarg fàcil amb possibilitat de protegir i que discorre salvant una panxeta que et porta en tendencia a la dreta entre les savines a sota d’un sostret on muntarem la primera R

Inici del segon llarg
Inici del segon llarg

Segon llarg que esquiva el sostret i que queda protegit però sempre podem posar alguna cosa més. Navegació per la fisura i després una placa que acaba portant a una R força còmode en una de les feixetes característiques que encarem cap a L3

Sortida cap a la paret del davant i escalada a plaer en un mar de roca adherent i molt agraïda per posar-hi el que vulguis fins a arribar a la R.

L4 sortida pel jardinet fins a la paret on enfiles amunt fins que cal inicar flanqueig a l’esquerre fins que no arribes a la reunió.

L5 sortida cap al petit diedre que et porta a una placa que has de solcar en tendència a la dreta. Completable amb alguna assegurança. Llavors venen passos d’adherència i confiança fins a arribar a la R

Sisè llarg final sortint de la reunió a la dreta i altre cop navegant per placa fàcil i disfrutona fins a muntar R que vam muntar gairebé al capdamunt amb friends i que així vam estalviar el L 7 de tràmit.

Via acabada en entorns sempre sorprenents i captivadors. I com no unes fotos a dalt són obligades perquè amb la feina feta, ara només ens cal baixar i anar de retirada cap a l’alberg. Ens mereixem una dutxeta i un bon soparet. A dormir i fins demà!!!

#femmestapia_2014

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s