GEDE i Ordenació a l’Elefant

SAM_2150 (Medium)
Vista de la cara sud de l’Elefant

Ara que ja ve el bon temps i allarguen les jornades ens podem permetre el luxe d’aprofitar al màxim i gaudir del dia, de fer metres en un entorn com hi ha pocs. Sant Benet, aquest dissabte, era ple de cordades que s’enfilaven a la Prenyada, a la Mòmia i a l’Elefant. Nosaltres hem escollt aquesta darrera agulla per fer una clàssica: la GEDE i una altra via l’Ordenació, just a mà esquerra del diedre Capeta, cosa que va servir per observar com pintava aquest diedre que compta amb poc info i poques repeticions, cosa que no ens va extranyar. Però això ja són figues d’un altre paner…

Aquest cop amb amb l’Eli ens plantem a peu de la GEDE i del seu primer llarg de tercer net d’assegurances. No ens ho pensem gaire i amb cura i atenció anem a buscar a l’ensemble i fent un primer a pèl tour, la primera R.

Segon llarg molt curtet però aquí ja es comença a veure el color de la via. No cal afegir-hi res. Es fa bé i s’acaba dalt d’una llastreta que dóna pas al bonic tercer llarg.

L3 impressiona a la vista i la veritat és que comença amb una roca un xic lliscosa no per polida, sinó per la pàtina fosca que la recobreix. Anem resseguint el diedre tombat que fa que progressis entre la placa de l’esquerra i en algun moment intentant col·locar-te en diedre. Atenció a la combinació de material divers perquè en aquella fisura hi he vist els claus més rovellats i els cordinos més momificats que fins ara m’he trobat. Brutal! Llarg que es pot fer sense posar res més que el que hi ha i fins i tot obviant algun clau d’aquests que et van sortint al pas.

L4 amb pati garantit. Altre cop un llarg curtet que surt a la dreta però dret i anar guanyant l’esperonet que ens deixarà sobre de l’orella de l’elefant. Reunió en un jardinet amb bon arbre i molt còmode.

L5 diedre de sortida rabiosa i amb un pas de força entre el primer bolt i el clau següent. Un cop superada l’entrada és per progressar-hi i gaudir de l’escalada. Hi ha algunes savines al nostre camí que podem anar aprofitant però la dificultat va minvant fins que surts un xic per la placa per anar a trobar la R.

L6 un altre tour a pèl per aquesta via una mica més dret que el primer per tant ara ens tocarà escalar amb calma per arribar directament dalt del cim de l’elefant. La veritat per més que vam mirar no vam saber on llaçar un merlet.

Baixem de l’Elefant acompanyades de la cordades que teníem al darrere. Hi ha gent arreu i ens diposem a anar a veure dues vies: l’Ordenació i el diedre Capeta una està al costat de l’altre. Decidim pujar per l’Ordenació i així guaitarem el Capeta, per una altra ocasió que tinguem vocació de clàssiques montserratines.

Què dir de l’Ordenació… buf, buf, buuuuuf… primer adjectiu fineta, fineta. Segon: molt mantinguda. Tercer: bonica.

Comencem el primer llarg que sembla que no és per tant a l’inici però que després comenca a afinar-se amb passos d’aquells que el màxim que pots agafar és una regleta que t’hi entren les puntetes del dits i bidits que si t’entestaves acaben sent tridits apretadets. Mamma mia amb els 6a+ san benetins

El segon llarg li marca el mateix menys el plus però ens va semblar que si li posàvem el plus tampoc hauria sigut extrany. També fi, fi on has d’aconseguiir la millor cl·locació de peus perque per les mans continua la tònica regletes i tridits.

El tercer ja sí que és un llarg per gaudir de la presa més gran. Després de lluitar amb els dos primers aquí vas sorprenent-te amb les bones mans que et surten al pas i progressant amb alegria i fluidesa. I ver aquí un gat, vet aquí un gos… la jornada se’ns ha fos!!!

Baixada altre cop i pel camí parem a recollir les ulleres que havien decidit saltar. Conversa agradable amb els xicots de la bauma de sant Salvador i intercanvi d’opinions sobre les vies del sector. Gràcies nois!!! Tornarem…

#femmestapia_2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s