Lo Peladet a Rubies

Lo Peladet
Lo Peladet

Un altre cop hem quedat per fer trobada i tornem a repetir zona, prop de l’Alt Urgell, en concreta a la Noguera, per anar a un indret per descobrir per moltes de nosaltres: lo Peladet a Rubies. La visita ens dóna l’oportunitat de tastar un calcari de qualitat una roca extremadament versàtil a l’hora de col·locar-hi de tot per a l’autoprotecció.

SAM_1704 (Medium)

En som unes quantes: la Sílvia, la San, la Maira, l’Eli, la Júlia, l’Anna, la Roser i la Cris a més en aquesta ocasió venen el David i el Jaume. Tenim vies per triar i remenar. Ens repartim per cordades i dissabte amb la San i la Roser fem la Escenas de Matrimonio i diumenge amb l’Anna i la Júlia la Maduritas calientes. La resta de cordades fan altres tries properes i amplien el tast a la zona amb la Dues birres i unes braves.

L'Anna a Dues Birres i unes Braves
L’Anna a Dues Birres i unes Braves
La Maira a la Maduritas
La Maira a la Maduritas
Entrada de la Escenas, primer parabolt
Entrada de la Escenas, primer parabolt

Escenas de Matrimonio és una via catalogada com la més assequible del Peladet i sí que ho és però mostra ja de bon principi els atributs de la paret i de la roca amb una entrada de llarg amb el primer parabolt un xic allunyat amb possibilitat però de posar alguna cosa. Metres d’escalada per gaudir no sense bufar una mica en algun ressalt i navegant i autoprotegint còmodament fins a la reunió.

SAM_1716 (Medium)

El segon llarg és l’encarregat de posar el pebre a la via. Una placa fina que a mig pujar té uns passos llargs i atlètics, una progressió que també es pot complementar amb alguna coseta. Arribades al tercer llarg toca tràmit, sortideta escalant de la reunió en grau fàcil i arribada a una repissa que ens porta a la feina  on muntarem una R de luxe.

SAM_1727 (Medium)

Quarta tirada sembla espectacular des de la R i promet, grau assequible i roca bona amb bústies per emplaçar la mà i que fa que escalis amb passos atlètics però d’aquells que fan que gaudeixis del gest.

SAM_1729 (Medium)

Darrer llarg també assequible però també discontinu ja que després de sortir de reunió en tendència a la esquerra escales uns metres per sortir per dalt parant molta atenció al terreny no gaire compacte i de pedra petita.

SAM_1732 (Medium)

Maduritas calientes està just al costat i ja és una via diferent per la seva més bona continuïtat ja que són quatre llargs.

SAM_1733 (Medium)

El primer d’ells demana una entrada de mirar-s’ho i una progressió amb bona presa fins arribar a la reunió que muntem un xic penjades.

SAM_1736 (Medium)

El segon llarg posa el punt a la via trams de sortida assequibles i arribada a una fissura on hi ha la major dificultat. Superat això la resta és un passeig fins a la R, aquesta còmode.

SAM_1742 (Medium)

Tercer llarg, bo no gaire difícil però amb les assegurances llunyanes. Força de convicció en aquesta roca per als peus i bones preses de mà.

SAM_1745 (Medium)

Ja som a la R. I últim llarg amb sortida per  unes panxetes divertides i no gaire difícils de superar. Al final la roca es torna delicada i la sortida ja és a tocar.

SAM_1747 (Medium)

Vaja que entre una cosa i l’altra. L’anada i vinguda, les anades al Cirera, a comprar i a l’Ermita de Vilanova on vam passar la nit, vet aquí un gat vet aquí un gos i aquest cap de setmana ja s’ha fos!

SAM_1702 (Medium)

Ah Roger dels comepiedrasvoladores gràcies per les recomanacions, la xerradeta i les fotos.

SAM_1740 (Medium)Ja queda menys per la propera oi noies?   🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s