Improvisada Tarantel·la (MD) Roca Gris

Després d’un parell de caps de setmana, un de formació i l’altre d’esportiva, anem a Montserrat sud a escalar alguna via llarga que ens ofereixi sol i graus assequibles. Les dues triades han estat a la Roca Gris una l’Esparraguera, l’altra la Tarantel·la i dues som les cordades que hi anem: les Annes a l’Esparraguera, la San i la Marta a la Tarantel·la.

IMAG1543 (Medium)
Inici del suposat primer llarg de l’Esparraguera

La interpretació dels inicis de les vies un cop hi ets al peu, són de vegades complicats, però de moment hem anat salvant els mobles que se’n diu. En aquesta ocasió la salvada ha estat arriscada però ha sortit bé. Ens encarem a la suposada entrada de l’Esparraguerra. Alzina al costat, entrada i espero a l’esquerra però clar (i en aquell moment no ho vam veure) havíem d’haver anat més a l’esquerra a l’altre espero del costat.

Alla ens hi posem i enfilem el primer llarg. Que extrany no podem anar en tendència a l’esquerra per guanyar l’esperó. Som en una mena de fisura-diedre brut i herbós però per si no fos poc a més força descomposat. El terreny no reverteix gaire dificultat però no hi ha res de res i tot belluga, l’enginy i la imaginació a més de la continguda serenitat demanen calma i atenció. És més complicat baixar que continuar amunt i això decidim fer amb la vista projectada a una alzina que es divisa damunt l’esperó dret. Han estat uns 40 o 45 metres d’escalada-aventura per un llarg improvisat que ens porta a una R en una alzina on hi ha bagues llaçades i algun mallon. Estem de sort! Un cop les dues Annes a la R i veient la proximitat de les nostres companyes San i Marta que són a la R1 de la Tarantel·la valorem la possibilitat de continuar escalant i fer una travessa en diagonal on enllaçarem amb la Tarantel·la, metres abans del pont de roca. Endavant les atxes que diuen amb una molt millor qualitat de roca que asserena els nostres caps per continuar progressant. Amb la guia visual de la cordada del costat anem a petar darrere d’elles a la R2 de la Tarantel·la i aquí s’ha acabat la navegació interpretada per passar a la seguretat d’un itinerari conegut i traçat en paper.

L'Anna arribant a l'alzina on vam fer la R1
L’Anna arribant a l’alzina on vam fer la R1

Anem a trobar el segon llarg de la Tarantel·la pujant uns metres per sobre de l’alzina on som i buscant el terreny més compacte per passar en flanqueig curt a la linia del L2 metres abans del pont de roca. El llarg és maco fàcil però força exposat tampoc pots anar protegint a dojo però alguna peça flotant hi cap.

IMAG1547 (Medium)
Vista del L2 des de la R2

El tercer llarg és una pura delícia per la roca, la senzillesa i l’adherència. Poques assegurances ens trobem però sí que es veuen merlets genials a simple vista i algun friend també s’hi pot emplaçar. Gaudim al màxim d’aquests metres fantàstics i de roca meravelosa.

Tercer llarg a gaudir de la roca i de l'autoprotecció
Tercer llarg a gaudir de la roca i de l’autoprotecció

Arribats al quart llarg, tirada neta però super bonica també i molt fàcil de protegir. Encarar el diedre on hi trobarem un friend que allà s’hi va voler quedar i ja forma part de la via. Sortideta aeria però amb bona presa i en un tres i no res ja som al cim.

IMAG1555 (Medium)
Última tirada neta i preciosa

Ja ens podem afanyar perquè encara en queda baixar i hem d’anar a buscar els rapels de la Urquiza-Olmo que en són tres i que ens han de portar altre cop a peu de camí.

Dia rodó amb començament de pel·lícula de por que al final ha acabat en aventura: prova superada!!!! Us deixo aquí el croquis de la navegació en deriva que va acabar a bon port.

Itinerari improvisat en vermell. Foto. Escalatroncs: ressenyes d'escalada
Itinerari improvisat en vermell. Foto. Escalatroncs: ressenyes d’escalada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s