Alt Urgell (Roc d’en Solà i Paret del Grau)

Cada cop que hi vaig n’estic més convençuda l’Alt Urgell és un paradís escalador perquè miris on miris hi ha parets i cingles per conèixer i per descobrir amb itineraris de tots els graus i de llargades diferents, equipats i semiequipats. La bellesa de l’entorn fa que tinguis ganes visitar-lo sovint.

SAM_1600 (Medium)
Vista des de dalt de la Paret del Grau

Aquest cap de setmana ha estat de retrobament i d’escalades. Feia molts dies que volíem quedar i aquest ha estat el moment definitiu en què aconseguim quadrar un cap de setmana i ens trobem amb l’objectiu d’escalar plegades. Hem quedat dissabte a tocar de Coll de Nargó per anar a Perles a tastar la Amistades Pelirrojas i la Putes Mosques totes dues vies van en paral·lel al Roc d’en Solà.

SAM_1542 (Medium)
Roc d’en Solà (Perles)

L’ocasió és de luxe i la companyia també i aprofitant els itineraris com si fossin petits suisses, de dos en dos, concentrem esforços i enfilem la primera via.

SAM_1559 (Medium)
Dues de les nostres cordades a la R1 i R2 de l’Amistades

Amistades Pelirrojas té quatre llargs i una dificultat mantinguda en tota la via que es belluga entre el V i el 6a. Realment és un itinerari bonic i que està completament equipat. La roca a cops per ser calcari sembla que estigui un pèl lliscant, suposem per la poularitat de la zona i l’assequibilitat de la via.

SAM_1555 (Medium)
Últim llarg de la Amistades
SAM_1560 (Medium)
R2 sota el sostret de la Putes Mosques

Putes Mosques també són quatre llargs més que comencen picant amb una entrada de 6b però que després rebaixa el grau a 6a i a continuació a V+. Aquesta és una via que vaig trobar preciosa per l’espectacularitat de la segona R sota mateix d’un sotre taronja i l’originalitat i l’estètica que presenta la sortida del tercer llarg amb un flanqueig amb molt bona presa de mà i aeri.

SAM_1561 (Medium)
L4 Putes Mosques

Tot el grup vam recórrer aquest tram de paret del Roc d’en Solà i vam gaudir d’un dissabte amb un temps immillorable i una temperatura boníssima per als nostres propòsits. I com no trobada final al bar de Coll de Nargó perquè la intenció era quedar-nos a fer nit allí prop de la paret del Grau on l’endemà havíem quedat amb més noies per escalar plegades.

SAM_1564 (Medium)
Paret del Grau

Diumenge s’aixeca un dia tan bo com  l’anterior i la Paret del Grau ens dóna el bon dia. Esperem l’arribada de la Cristina i la Roser i quan hi som totes… cap a la paret hi falta gent.

SAM_1576 (Medium)
Al peu de la Manelet i l’Àfrica

Els dos itineraris triats també van de costat la Via del Manelet d’una dificultat de 6a mantinguda amb una entrada espectacular i amb molt bon canto que obliga a moviments estètics i atlètics per passar-hi. Una via que les cordades que la fan en diuen que no es regala cap dels llargs que la recorren amb un llarg final de luxe.

SAM_1574 (Medium)
Entrada de la Manelet
SAM_1589 (Medium)
L2 de la Manelet

La via Àfrica és més assequible que l’anterior, no passa del V però no per això cal desmereixer cap llarg. Potser destacar la verticalitat del tercer on escales per una placa brutalment dreta de cantells immillorables que van posar la cirereta al dia.

SAM_1583 (Medium)
L1 de la via Àfrica

A l’hora de dinar continuem plegats i fem la darrera trobada al voltant d’una taula i d’uns prendres que ens ajudaran a tornar cap a casa amb cara de satisfacció per tot.

SAM_1592 (Medium)
Últim llarg de l’Àfrica

Hem estat plegades, hem pogut escalar i compartir temps, riures i experiències. Hem gaudit de tot plegat i hem parlat de projectes de futur i com no de donar continuïtat a aquestes trobades.

Gràcies noies i famílies! Silvia, Cris i Aimar, Maira i Pep, Sandra, Marta, Eli, Cristina i Roser. Hi tornem aviat, segur, no tardarem gaire ara ja tenim teixits uns ponts que segur que ens portaran per molt camins que descobrirem plegades i això és tot una sort. No en dubteu pas!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s