Mompart (MD) Miranda de les Bohigues

SAM_1444 (Medium)
Vista des del collet de la Miranda de les Boigues

Curta i intensa així definiria una via com la Mompart a la Miranda de les Bohigues al cor d’Agulles de Montserrat. Un dels murs més plans de la regió curulla d’agulletes amb formes capricioses i suggerents que ens conviden a destriar-les una per una.

SAM_1446 (Medium)
Al collet, a peu de via

La Miranda de les Bohigues la solquen diversos recorreguts alguns d’ells amb més solera (Mompart, Hiwatta i Garcia-Vidal) i d’altres més moderns per tant esdevé una agulla que en ocasions s’inunda de cordades. Aquest cop estavem gairebé soles: dues cordades Sandra, Marta, Laura i Anna ens enfilem per aquesta preciosa perla classica de 100 metres i tres llargs reequipada amb seny  l’any 2006.

SAM_1448 (Medium)
La San superant els passos finets de V+ del L1

El primer llarg és foça assequible de fer només hi ha uns passets de cinquè finets entre la tercera i a quarta xapa que t’obliguen a cercar bon peu i poca mà però que un cop has trobat la clau surten sols. Arrribada a la reunió en flanqueig fàcil i sense gaire protecció.

SAM_1453 (Medium)
La Laura arribant a la R1

El segon llarg surt a l’esquerra de la R en un flanqueig finet però de bon fer per encarar-te a la fisura on t’espera una panxeta a superar. Aquest potser és el pas més dur d’un llarg també bonic i amb bons cantos que acaben en tendència a la dreta per anar a buscar la R còmoda i àmplia!

SAM_1454 (Medium)
Sortida R1 en flanqueig cap a la fisura

I ja al tercer llarg el diedre ens saluda altiu i ufanós. Sembla des de la R que es deixarà fer amb comoditat i sí es deixa fer però de comoditat res de res. En la part centra li tiba força i fins i tot en algun momentet desploma un xic. Avantbraços i bessons s’inflen i obliguen a descansar en una tirada de 45 m que surt en lliure però que també té possibilitat de superar afegint A0. Entretingut llarg però plaent de fer i de treballar amb bones preses de mà i colocació dels peus en diedre.

SAM_1459 (Medium)
Observant el llarg i la progressió
SAM_1469 (Medium)
El mateix L3 vist ja des de la R3

Un cop a dalt totes ens entretenim a comprovar que la baixada és a l’altra banda de la Miranda amb una destrepada que millor fer amb els peus de gat posats.

SAM_1472 (Medium)

Una petita clàssica montserratina que repetia però amb molta distància en el temps, que recordava molt vagament i que com diu la dita: a la tercera va la vençuda!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s